planera om

Nu börjar det bli dags att bli helt frisk. Har snorat sen förra veckan, inte speciellt roligt när man är på jobbet och så. 
Jag vill börja kunna träna igen och gå snabba promenader. Nu är det frukt som gäller!

Va förbi Elin L idag och fikade efter jobbet. Fick se på valparna i sista sekund. Ikväll ska dom vidare till sina nya hem. Lite skillnad på labbe valpar och chiuaua/pinscher valpar.
Nu blir man ju valpsugen igen ;) så många som skaffar just nu. Jag vill ha en till vovve som jag kan träna upp! Det får kanske vänta lite tills jag har flyttat och så.

Det vart lite ändringar nu i maj. Skolan var planerad till näst sista helgen, men är nu flyttad till sista. Eftersom skolan går före så var jag tvungen att avanmäla mig till lägret i Moheda :( Hade även planerat att hälsa på en massa Sthlm och åka till Norrtälje för att hälsa på mostrar och kusiner. Hinner nog planera om lite för att få med allt :)

Imorrn har jag ledig dag och då hoppas jag på fin väder :)


nu är det slut på helgen

I fredags åkte jag, mamma och Becka till Lilla K för att äta lunch buffé och hälsa på Alex. Så roligt att hon har fått jobb där :) Vi åkte sedan vidare till Glössbo möbler. Kikade runt och hämtade ett nykelskåp till Becka.
Hittade detta fina bord (rea faktiskt). Får vänta lite va?!  Tyckte det passa bättre hos mamma och pappa.

 

Snöovädret fick inte stoppa Elin! Plötsligt stog hon på uppfarten :)


Elin och Axel myser i solen

Vi hade bestämt att grilla korv ute på lördagen, men massa snö hade vräkt ner så det vart promenad med hundarna och stekt korv inne. Vi åkte in till Bollnäs och Sthlmarna fick besöka Karlsson och Dollar. Vi gick in en sväng på Nytt och Nött (upp vänster vid Lilla K). Sedan åkte vi lite andra vägar hem från Bollnäs.

När vi kom hem bakade tjejerna morotskakor och myste med fåren. Pappa och Isaksson jobbade med skogen och jag var inne i Torpet och drog spik och tog bort tidningspapper på en vägg. Inte det roligaste precis!

 

 
Röjning i skogen                                                     Hittade tidningar från 1872 på väggen!


Vi som ville vara ute hela dagen, men vädret var inte det bästa. Vi avslutade iaf kvällen med god mat, kortspel, vin, brie och kex. Massa skratt! :)

 
Gick inte så bra för mig :(


Idag började vi dagen med tidig hundprommis. Elin och Becka åkte runt i trakten och fikade i Rengsjö. Jag och pappa jobbade i torpet. Massa sprik som drogs ut, gipsväggen är klar i sovrummet och snart i vardagsrummet.



Hundarna fick lite agility träning. Indra fick träna fria följet och rutan.
Innan tjejerna åkte hem gjorde vi hemmalagad pizza som vi alla hjälptes åt med :)

 
Beckas tomatsås                                                     Pizza med massa gott på



En riktig myshelg rent ut sagt! 






Börjas med en bra helg

Helgen kommer blir bra!

I morgon jobb i torpet,  iväg på hudvård (ansikte), Lilla K på lunchbufé med Becka och mamma. Bästa Alex har ju fått jobb där! Elin J kommer :)

Massa inplanerat, kommer blir en grym helg!






Måste avsluta med .... haha blir man förvånad!

 

Kort uppd.

 
Axel är nöjd efter 20 min spårning :)                        Fina spårmarker bakom oss i skogen

 

Märkning                                                               Kusin Max gosar med fåren

 
Grannarnas barnbarn var uppe och titta på fåren      Nu har alla tackor fått sina lamm, 11 st totalt :)


Orka vara sjuk!


Foto: Moa Temrin


Foto: Moa Temrin



Hemma i två dagar med feber och förkylning. Imorrn blir det jobb iaf :) Sticker snart iväg till stationen och hämtar Becks. På fredag kommer Elin också :) Tid att umgås eftersom alla har ledig helg jippi!

Idag tog Anna en sväng in till Froms. Fick lite sällskap och lunchade ihop. Hon fick träna sin Race på några hinder
innan dom stack iväg till Sthlm. Själv var man halvdöd, men fick lite energi när man var ute en stund. Hon kommer jobba i Sthlm i sommar och vi har massor av planer. Hemlisar hiih!!

Kommer iaf hälsa på henne i maj när jag åker ner sista gången till skolan. Lite hundträning och massa snack ;)
Hej så länge!


Lek med Nikon


Crosstime´s Viking

Belgross Indra


Eyemarkers Floyde


Crosstime´s Viking


helgen som var

I lördags åkte vi till Gävle och hämtade Helena. Eftersom Takida inte har fått tillbaka musklerna helt så bestämde Annika att vara hemma. När vi åkte från Brynäs såg vi på facebook att flera hade lagt upp bilder på tävlingsplatsen. Snö! Ja 2 dm kom det. Vi beslutade att vända om. Efter 20 min så fick vi besked att tvälingen vart inställd. Tur att vi inte hann åka hela vägen till Sthm. Vi var även hemma på söndagen. Underlaget var halt och vi ville inte riskera att hundarna skadade sig.
Tyvärr inget SM i år :( Men vi får heja på våra lagkamrater Annika och Alex som kör sina induviduella lopp. Vi får heller inte glömma alla duktiga lag från Bollnäs som tävlar.

Förkylningen har tagit om igen. Fattar inte! Tredje gången gillt eller?

Torpet:

Eftersom jag vart hemma så hann vi med lite i torpet. Gipsskivor i det lilla sovrummet är nästan klart. All spik ur sovrumsdörren är urdragna. Städning nere i jordkällaren. Spik ur taket i köket ca 150 st, 1000 kvar :( . Börjat med golvet i köket. Dragit bort tapet och tidningspapper på en vägg.


Snyggaste pappa hahha!



Jag tog även lite bilder på vovvsen i lördags. Läggs upp imorrn! :)


Igår va bästa dan på länge!

Fick så himla mycket gjort och ja va på bra humör hela dan! :) Inget gick fel! hi hi :)

Började att gå upp strax efter kl 6. Ut och titta till fåren och ge dom mat och vatten. Halmade upp och myste med lammen. Prommis med alla vovvar en timme. La ett jäklans långt spår till Axel. Lunch och plugg. Tränade kontaktfält och slalom med Floyd och Axel. Indra fick träning av fia följet och apporten.
Jobbade i torpet och drog spik, solade i det härliga vädret. Gick spåret på ca 15-20 min och mamma hängde på. Tur man har nån som tar ner snitslarana ;) Fix inne och middag. Det va min dag det!
Bästa på länge!

Nu har jag precis tagit en springtur med Axelmannen. Dusch och packa lite inför morgondagen blire härnäst. Vi åker nämligen till Kista och tävlar lag. Catch us by Alteco!


Söt bild


Så söta!



Började morgonen med att kolla till fåren. Inga nya lamm, men man möttes av dessa små. Helt underbara!

Har tagit upp blod och en älgklöv. I eftermiddag blir det att lägga spår som får ligga över natten. Är ledig imorrn, så det blir heldag med träning och jobb i Torpet.
Hundarna fick sig en prommis i skogen. Tråkväder, men vovvsen måste ut ändå. Tränade slalom och balansen med Axel innan jag gick in.

Nu börjar den "nya" starten sitta (mellan) :)


Påskhelgen

Onsdagen var min sista dag innan påskhelgen. Riktigt skönt! Becka kom redan upp på tisdagen. Moster Malle, Linus och Moa kom upp på torsdgen. Vi började att ta bort grejer från uthuset, bräder flög åt alla håll. På fredagen kom moster Nettan, Emma och Max. Vi fortsatte att riva och elda. Jäklars vilket jobb vi har gjort. Jag tackar alla inblandade!


 
Linus och Pappa drar bort  bräder                             Med hjälp av 4-hjulingen så fick bi bort allt :)




Åt en massa gott i helgen, här är några av godsakerna.

    
Hasselnötsbotten med apelsinkräm                                                      Beckas goa mangotårta
                         

 
Korvgrillning

På påskafton så gick vi ut med Emma, Jennie, Jonas och Norge grabbarna. Vi hade super roligt :)
Vi förfestade i Emmas nya lya och gick ut på Tranan. En trevlig kväll!


I onsdags föddes Frank och på fredagen föddes det tre lamm till. Nu väntar vi bara på de andra lammen som beräknas födas i veckan eller nästa. Stickan har gjort bra ifrån sig :) Hi hi!


Ett av bagglammen som precis har diat från sin mamma :)






träning

I söndags tränade ja, Alex och Annika i Hertsjö. Kände mig rätt sliten efter en jobbhelg, men vi hade kul ändå! 
Vi byggde upp en Stina bana och körde igenom hundarna. Nu börjar Axel fatta bort och jag komma ihåg vart ja ska ha mina armar. Igår var det kurs för Annika och jag kände mig rätt hängig så ja stannade hemma.
Vill inte bli förkyld igen!

Idag kom Becka upp och på torsdag kommer resten av släkten. Det blir mycket med Torpet! :) Rivning av ytbyggnad osv.
Bilder kommer!

Ja bakade en glass påsktårta och gjorde egen müsli. Becka har gjort massvis av bröd idag. Mumsigt värre!

Imorrn tandläkaren och sen sista jobbdagen innan ja har långhelg! :)


Lagt ute lite gamla filmer på Indra och Axels sida :)