Sent det vart!

Till o handla bakgrejer, fara hem, äta sanbbt och vila lite på maten. Becka kom så det vart en pw på en timme, in i köket igen o börja baka på kakan som man ska ha med sig till jobbet imorrn. Den herliga torsdagsfikan som vart på en fredag istället. Jag hade liksom ingen tid igår o ta mig an att baka. Det var jobb till fem och sedan direkt på möte. Så det kan va ibland! Nu har jag betalat in ytterligare lite agilitytävlingar. Nynäs, Sthlm södra och Väsby. Ska bli riktigt skoj och komma ut på banan igen! :-) Nu är det tokpacka tills imorrn. Åker upp till Bergshamra och hoppas på sol! Ja ska baske mig sola i helgen och träna massa hund.
Nog för mig! Gonatt gott folk!

Påsk o det har varit härligt!

Jiggen och Axel 

Axel
Zebb
Jiggen
Jiggen
Zebb
Jiggen tycker glass är gott!
Tack o hej för mig!

Dubbelpass

Idag har jag verkligen varit rastlös. Det var planeringsdag på jobbet och jag hann med riktigt mycket, så det kändes helt värt att ta semester och njuta av våren som har kommit. :-)
Idag fick Axel följa med till jobbet på förmiddagen. Jag skulle gå till skolans skolskog och checka läget. Vi ska nämligen rusta upp våran skolskog o göra hinderbanan lite bättre. Skulle även titta till om ungdomarna hade stökat till med burkar och annat. Det var ganska rent, så när skolan sätter igång efter lovet kan vi gå upp med barnen :-)
Till lunch åkte jag till Verka och tränade lite på klockan och linejtag. Vi avslutade med ett sökfält. Axel gjorde riktigt fina avlämningar och sökte ut bra. Vi behöver friska upp minnet på våra stoppsignaler när han är långt ute. Det sitter inte
100 %.
Efter jobbet la jag två sökfält. Ett sökfält med 6 vanliga dummisar och ett sökfäkt med 11 mini dummisar.
Axel fick hämta in från första sökfältet. Vi passade på att träna stoppsignaler från kort håll innan Ulrika skulle komma från jobbet. Det gick riktigt bra, nu är det bara att utöka avståndet. När Ulrika kom så körde vi varannan hund på sökfältet. Axel och Bissie (Axles halvsyster). Hundrarna jobbade på riktigt bra. Farten är ingen att klaga på och dom fick in alla dummisar.
Nu är det semster :-)  Imorgon åker jag till Motala och det ska bli jätte roligt att träffa Björn och Lani!
/Vicky

härligt

Idag kändes det verkligen som sommar! Det är påsklov för alla ungar så det är lugnare tempo på fritids. Vi pysslar, spelar brännboll, grillar och är ute i skogen. Det kan ju inte vara sämre när man tänker på alla kontorsnissar som sitter framför datan när det är sånt härligt väder ute.
När jag kom hem så tog jag och Becka en 7 km lång pw. Riktigt skönt!
Imorrn är det sista arbetsdagen på veckan, sen tar ja ledighet. Ska till Motala till bästaste Lani och Björn!
Tjooo!
Hittade en härilg sommarbild på Axel

Våren är här

Dåligt med uppdaterande på länge. Det har varit fullt upp på jobbet och allt möjligt den senaste tiden. Har inte haft ork att skriva i bloggen, men nu ska det bli ändring på det.
Förra veckan så började min första egna grundkurs i agility. :-) Ett härligt gäng med sköna hundar, alltifrån pudel till vorsteh. Imorrn kör vi kurstillfälle 2 på Väsby BK.
Jaktträningen har satt igång på allvar. Av olika kroppskador har inte kunnat komma ut och köra ordentligt :-( Förra veckan fick Becka hjälpa till och kasta lite dummisar. Det vart två dubbelmarkeringar på ängsmark. Kände att jag va lite ringrostig, men Axel hade sprutt som vanligt. Skit snygga leveranser! :-) Vi gick sedan över en liten smal grusväg och körde även där två dubbelmarkeringar i snår och över en bäck. Becka kämpade på och tyckte det va lite små äckligt i det "höga" gräset, men det gick riktigt bra. Tur man har en syrra som kan hjälpa till ibland :-) Efter passet tog hon Axel på en 1 milars springtur :-)
Idag åkte jag först till Rosers för att kolla på kusinen Maxs fotbollsmatch och sedan iväg till Verka. Jag och Ulrika la spår till Aya, Bissie och Axel. Jag gick ungefär 20 min, tror det vart ca 600 m långt spår i skogen till Aya. Hon var riktigt duktig och hittade sin hjortklöv.
Ulrika la ett spår till Axel som var ungefär lika långt över ängsmark och skog. Vi käkade och gick sedan spåren. Axels spår skulle kanske behövs ligga lite längre. Han tog sig igenom spåret och men hade det lite kämpigt i början. Vinden var inte på vår sida just då :-( Efter vinkel 1 så va han med i matchen! Han klarade en riktigt snygg spetsvinkel :-) Det var torr mark både på ängen och i skogen. Gjorde ett riktigt bra slut och hittade sin vildsvinsklöv :-)
Jag vart helt slut efter allt spårande. 17 C och i stövlarna var det nog mer.
Nu ligger Axel och jag utslagna i soffan!