Va det händer grejer!

Ja det va ju julafton nyss och om två dagar är det nyårsafton! Strömavbrott 2 dygn, träd och inget vatten. Kom till jobbet till slut :-) Nu är det tråkväder och ingen snö kvar.
På jobbe är det full fart med all rea. Puhh! Ska bli skönt att få vara ledig i tre dagar :-) Imorgon blir de att gå i lite affärer. Ska leta efter ett par bra skor att jobba i. Hoppas att det finns nått på rean!

Här är en bild på oss och kusinerna på Julafton! 



Ikväll när man kom hem hade Becka och mamma lagat mat (lilla nyårsafton) hiih! Oxfilé med världens godaste potatisgratäng. Till efterrätt creme brulee med god hallonsås! Så smarrigt!

Nu är det läggdags!

December


Jag älskar snön!

Äntligen är den här och min första åktur vart på morgonen innan jobbet :-)  Började med uppvärming och ytterligare lite jobb för hundarna. Dom fick nämligen springa framför skotern när jag körde iväg. Jäklans va dom tycker det är kul. Indra är helt galen! Efter det gick jag av dom, hihi det vart väl på nån km ner till 83:an. Hem igen och och på skidorna, ja hundarna fick allt jobba! Kul va det och riktigt härligt!



Imorrn kommer lillasyster! <3

Just nu är en plåt i ugnen med massa gott på! :-) Vi får se om jag lyckas!




4:e advent

I fredags åkte jag ner till Sthlm på lilla jul hos Emma. Jag tog vägarna förbi Gävle C och hade med mig Elin som sällskap. Hon skulle hem till sin mamma och titta på dom nya hästarna.
Hemma hos Emma va det vi alla tjejer. Emma, Becka Pillan, Linn, Jonna, Elin och jag. Sanna var hemma sjuk. Vi hade ett trevligt julbord och stämmningen va på topp. Vi åkte hem på kvällen och sov hos Becka. Lördagen så fick klockan va på ringning. Vi åkte till Spånga och fikade hos farmor och farfar. Åkte vidare till Stinsen (elgiganten) och sen till Täby C. Jäklans va mycket folk det va överallt, kö ute på vägarna, parkeringplatser och inne bland affärerna. Alla handlade som 17:on nu innan jul. Ja fick panik där inne och sockerfall så ja gick springa till burger king och få i mig en hamburgare.
Nu är alla klappar inhandlade. På kvällen åkte vi till Elin i Knivsta och firade hennes 22 års dag. Det vart en hemmakväll med drinkar och spel. En riktigt rolig kväll med massa skratt. Jag vill egentligen åka hem på kvällen, men med lite övertalan så stannade ja kvar. Klockan nio satt ja i bilen hem.
På dagen vart det lite lydnadsträning, långprommis och städning.

Var ute och skottade snö, så jag passade på att göra årets första snölykta :-)

I veckan blir det mys med gran, pynt och julgodis!



Saknar tävling

Hihih igår mötte jag Ulf som har kennel : http://www.winninglines.se/ han hade vägarna förbi Bollnäs. Hade varit och jobba i Östersund och var påväg hem. Vi stog och diskuterade lite hund, agility och jakt. Kom på att jag har saknar tävlandet. Det har varit jobb som man inte kan tacka nej till, eftersom man inte har någon heltidstjänst. Ibland får man pririotera vissa saker föra dom andra. Det är inte lätt när man pluggar att ha råd med allt som man vill göra. Därför har agilitytävlingarna blivit färre och inte lika mycket jaktträning (kurser). Jag hopppas allt löser sig innna sommaren :-)
Finns inget hellre jag vill göra. Hundarna är allt!! :-)

¤ Har Annikas agilitykurs att se fram emot
¤ Det blir lagtävling 5:e  och 6:e januari i Kista

Nu blire gröt och jobb till 19.15. Sen tar jag helg!


Snart helg

Blir så less på allt! Läntar tills på fredag, Adjö Bollnäs och hej Sthlm!

Så här såg det ut på lilla jul förra året:


Imorrn är det 50 % på alla julgrejer och kläder på Karlsson, så pass på!
Jag vet att jag och Elin har pax på dukarna :-)
Igår hittade jag lite grejer på mitt jobb som jag ska handla. Två fina kakbrurkar, det vart en skinnpuff och ett par "täckbyxor". Det är dragkedjor på båda sidorna och byxorna är inte allt för tjocka. Perfekt när det är en mass minus och du vill gå powerwalk.

Idag blir det att ringa rektorn, får ju aldrig mitt intyg att jag går på skolan. Ska nämligen söka bidrag på två håll och behöver nämligen det.

Vid jul va det så här mycket snö:



Jag och min prins:



Nu blir det Tjärnbergsrundan med mammsen!




mmm

Ja men visst!

Har en kurs som jag läser nu, den heter: det löser sig. Två böcker som vi kommer att jobba med till maj.
Jag hoppas att några av mina mål kommer att uppnås.
Imorrn är det chatt på nätet igen. Ska bli roligt! :-)

Idag var jag ute och gick långis med Alex och hundarna. Sen tränade jag linjetag med Axel och lite markeringar. 
Han var duktig och imorrn blir det mer tränig. Tänkte låna pappas bössa och gå ut med. Lite mer störning för Axel, vilket han behöver. 

Nu blir det gröt och sen iväg till jobbet.
I helgen åker jag iväg, ska bli så grymt skönt.

Hej så länge!   




Lördag

Lycka till Alex och Floyd som ska tävla freestyle idag!

Idag blir det julbord :)


Vanlig dag i veckan


I helgen gjorde jag lite Müsli, börjar tröttna på att äta mackor. Jag som egentligen inte äter det :-(  Är van vid filtallrik eller ägg och bacon. Mmm den här är super! Den kommer från mammas vän Marie.

Maries goda Müsli
225 C



5 dl havregryn
3 dl rågflingor
2 dl vetegroddar
1 dl linfrön
1 sötmandel (hackad)
3 msk olja
3 msk vatten
1/2 dl flytande honung
1 dl russin (tillsätts efteråt)

Idag gjorde ja middag till mig och Alex. Måste ju testa något nytt. Är inte någon storätare på Janssons precis. Men denna goda maträtt gick hem! Varför inte denna på julbordet?

Janssons frestelse på gravad lax
4 port. Ugn 200 C

* 1 kg potatis
* 400 g gravad lax
* 1 strimlad lök
* 4 dl grädde
* 2 dl mjölk
* 2 tsk salt
* 1 tsk svartpeppar
* 3 skivor vitt bröd

Skala och skär potatisen i tunna stavar. Strimla eller skär laxen i små bitar. Blanda potatis, lax och lök i en ugnsfast form. Rör ihop grädde, mjölk, salt och peppar i en skål. Slå blandningen över potatisen i formen och topppa med tränat vitt bröd. Grädda i ugnen ca 50 min.




Skriver upp saker jag ska göra. Idag har jag hunnit med två stycken. Plugga, skriva klart CV och personligt brev,. Hmm det kanske vart tre :-) Ska försöka hinna med några till imorrn. Listan är lång och jag tar en dag i taget.
Finns så mycket jag vill göra! :-)

Kort!


Foto: Alexandra Widlund Nikon D90


Valltränig i Edsbyn ridhus    Hunden Valle



Valle

Nice!

Idag är man ensam hemma. Det är alltid ngn hemma i det här huset, men icke idag. Idag ska jag ta mig tid till allt :-) 
På morgonen skjutsade jag ner mamma och alex till bussen. Dom ska åka till sthlm på julkonsert träffa Becka och framor och farfar. Pappa är iväg med jobbet och kommer hem ikväll. Jag är ledig idag.

Efter lämningen så har jag varit ute med hundarna. Gick rätt igenom skogen och där det inte va stigar. Hundarna fick springa lösa och solen var framme. Härligt värre! Nyss var jag inne till fåren och var lite social och gav nytt vatten.
Nu blir det lite gröt, sen åker jag nog till klubben och kör ett lydnadspass med Indra. Iväg med lite sopor och ev en runda till Växbo. hihih!!  På eftermiddagen blir det plugg och fixa med lite bilder. 

Är lite glad:-) För någon dag sen fick jag ett sms av Elin. Nu är det bestämt att hästarna kommer. Elins mamma har nämligen fått köpa några hästar som polisen tog hand om. En av hästarna (en svart hingst) ska komma till Elin. Så nu ska jag få hänga med ut i skogen. :-) Det var ett tag sen man satt på en hästrygg. Har saknat det!

Idag får kameran vara med :-) Hej så länge!   

December

Va bara att tvungen att springa i mörkret. På med reflexväst på både mig och Axel. Indra gick med Alex en långis så jag tog bara med mig gubben. Fram till 83:an och tillbaka. Det va riktigt härligt att springa i mörkret!

Nu blir det plugg!