Inoff och klass1-2 på Väsby BK

Nu är jag helt slut efter veckan och helgens träningar och tävlingar. I fredags var det inoff tävling och final i Väsby Vårcup. Jag och Axel vann agilityklassen! :-) Det var riktigt roligt! Vi kom dessutom delad 2:a i Vårcupen! :-) Stolt över min lilla prins!
Kom hem vid halv elva på kvällen och upp på lördagen 05:20. Fyy! Funkissamling och hel dag med klass 1 och 2.
Vårat lopp i agilityklasen gick så jäkla bra fram till tredje sista hindret. Va händer? Axel kommer i hög fart på balansen och tar inte kontaktfältet på vägen ner. Jäklans! Jag vart så ARG! Å säkert en halvtimme efter..  Han kan kontaktfälten nu och det ska han bara ta. Vi tog om balanasen, därmed disk. Jag fick köra Annelies Otto i samma klass. Det var riktigt roligt. Anna http://www.pudelbus.com/ filmade loppet och det vart en miss i slalom, så det blev en vägran. :-)
http://www.youtube.com/user/agilitykioskis#p/u/0/e87wxYIJJlQ
I hoppklassen var jag rätt virrig och såg inte slalomet. Axel räddade det och vi var felfria till tredje sista. Han kommer ut från en tunnel i hög fart och jag missar att ta ut handen tillräckligt snabbt. Vi fick en vägran. Så surt!
Nu är det banträning och tunnelträningstörning som gäller!
//Vicky

Agility

Floyd och Alex - Knivsta 22 maj
Floyd och Alex - Knivsta 22 maj
Jazz och Gunilla, Västerås 1/5 - 2011
Anna och Enthra, Västerås 1/5- 2011
Anna och Enthra, Västerås 1/5 - 2011

Nynäshamn

Igår åkte jag, Charlotte och jyckarna till Nynäshamn BK. Startade upp med en banvandrig klockan åtta. Jag var riktigt seg och inte alls koncentrerad. Gick upp kvart över fem :-(  Startade som nr två och kände att ja och Axel inte riktigt hade värmt upp som vi hade behövt. Vi kom runt med en vägran. Han har sånt jäkla sug på tunnlarna nu, så ibland vill han ta egna beslut och skita i mig. Vi fick en 2:a placering, trots en vägran. Debuten i hopp 2:an gick riktigt bra. Vi fick en vägran pågrund av att jag gjorde en miss vid ett hinder. Vi fick en 4:e placering :-) Indra körde ett lopp i Ag 2 och kom runt med 10 fel. Hon var rätt seg i uppvärmningen. Jag är ändå rött nöjd med dagen! Nu satsar vi till Väsby som är nästa helg :-)

Träning på Verka och päronen hälsar på!

I lördags kom mamma och pappa ner och hälsade på. Så varför inte dra nytta av det! Pappa fick ställa upp som kastare och skytt. Det gick jätte bra för Bissie, Aya och Axel. Trots det varma vädret jobbade dom på med fart och löste uppgifterna. :-) Vi fokuserade på markeringar både enkla och dubbla. Hundarna fick skickas ut på linjetag när en annan hund jobbade. Både Aya och Axel var riktigt duktiga och spikade linjetagen. Vi la ett litet närsök och tränade på stoppsignaler. Jag fick gå lite längre fram och fick till ett bra stopp för Axel. Sedan var det dags att ta fram apportkastaren. Axel som har varit lite het fick en massa träning att bara sitta och titta. Bissie fick jobba på och hon var riktigt duktig! :-)
Under förmiddagen la jag ett viltspår till Axel i skogen bakom mig. Det var riktigt torrt i marken och försvårade ganska rejält med tanke på att många ungar vistas i den skogen. Man måste ju utmana lite oxå! Spåret fick ligga under natten och jag tog det idag runt 11- tiden. Upptaget gick klockrent och första vinkeln samt bloduppbehållet. Vid näst sista vinkeln gick han för långt, men ringade och kom tillbaka till spåret igen. :-) In i skogen igen och till den sista vinkeln, där litar inte jag på honom och tror att spåret är mer till vänster. Knäppa jag! Blir tokig på mig själv. Han ville upp till höger och jag försöker styra ner honom. Tillsut står jag helt stilla och letar efter min snitsel. Ja vem hade rätt? Såklart Axel! Vi kommer tillbaka på spåret igen och han hittar sin klöv! Dumma matte! Måste verkligen lita på min hund! Jag var glad att vi fick ett bra slut på spåret. :-)
Nu är Indra tillbaka hos mig igen! Loka löper så Indra sätter väl igång när som helst. Hon får allt knipa igen tills på söndag. Lördag är det tävlingar i Nynäshamn för Axel och Indra.
Imorrn är det näst sista kurstillfället för min grundkurs. Onsdag är det Väsbys vårcup och på torsdag är det retrieverträning. En till hektiskt vecka framför oss, men det är skoj!
/Vicky

Kort

Axel
Mona och Mixa
Ulrika och Aya
Lamazing Jezzabelle "Bella"

Västerås 2-dagars

I helgen var det tävlingar i Västerås. Måste ju säga att Västerås tävling var väldigt trevligt! Det gick snabbt och smidigt! :-) Fin plan och bra område. Lördagen inleddes med två agilitylopp A och B i klass 1. Vi startade väldigt sent i båda klasserna. Jag tyckte Axel skötte sig bra för att inte ha hunnit träna tillräckligt. Ett lopp med disk och det andra med 15 fel. I båda gick han ur slalom tråkigt nog. Så vi tränade extra på framhoppningshindrerna på lördagen. På söndagen var det A och B i hopp. Han startade som nr 38. Jag taggade jag till och hade en annan inställning. Vi nollade och fick vår sista pinne i hoppklass 1, så nu är vi uppflyttade! :-) Vi kom faktsikt 2:a och hade en bra tid. Wihiii!!!! Domaren sa att det var väldigt kul och se en labbe som kommer så bra, istället för alla BC som placerar sig bra. Stolt matte! <3
Vårt andra lopp fick vi vara föråkare till hopp B. Vi fick en rivning på nästa sista hindret, annars gick loppet bra.
Nu är det en ledig helg i agility så det blir en del träning fram tills Nynäs.
Filmer kommer snart!
/Vicky :-)


Retrieverträning på Bränntippen

Jag vart riktigt förkyld efter helgens tävling. Vi var ute i blåsten både söndagen och måndagen. Så igår var jag inte riktigt på topp inför retrieverträningen. Det kanske märktes lite på Axel för han var i gasen. Jag var inte riktigt med i hans fart. :-( Jag är ändå rätt nöjd med de nya övningarna. Vi är lite ringrostiga eftersom det inte har varit speciellt mycket träning i grupp nu i vår och första gången med våra nya träningskamrater. :-) 
Det är Mona med Mixa (flatcoated), Ulrika med Bissie och Aya (labbar) och Carina med Lexus (golden)

Övning 1: Närsök med minidummisar och träning på stoppsignal.

Här var Axel laddad. Jag brukar få stopp på honom, men jag var riktigt inte med och hann blåsa. Hans fart var jag inte beredd på. När han väl hade kommit in i närsöket var det försent. Han ville även ta ut söket tyckte jag, så det vart lite knepigt ett tag. Tredje gången kändes det bättre och jag var snabbare på att blåsa.

Övning 2 och 3: Närsök med minadummisar och träning på stoppdignal. När hundarna hade kommit in med minidummisarna på närsöket, skulle de skickas förbi och ut på linjetag med vanliga dummisar.

Jag var riktigt snabb på pipan och han lyssande direkt. Närsöket klarade han av riktigt fint. Han klarade även av att springa förbi närsöket och ut på linjetaget.

Övning 4: Enkelmarkering vid en sluttning.

Han sprang ut 110 och tillbaka på 110. :-)

Övning 5: Samma ställe där enkelmarkeringen kastades från la vi ut tre dummisar till ett linjetag. Hundarna fick en "minnesbild". Vi började med en hund i taget fick se en markering med skott från en höjd. Vända sig om och se en markering med dummiskastare mot en enbuske ca 70 m ifrån oss. Sedan skickades hunden på linjetaget. Efter det på markeringen vid enbusken och sedan ett linjetag på markeringen från höjden.

Han var för laddad för kvällen och det vart lite pip just vid skottet. Här är något vi måste lägga krut på nu i vår!

Han gjorde ett riktig snygg markering vid enbusken.

 

Bilder kommer snart!

Nu är det uppladdning inför helgen i Västerås!

 

 

Agilitytävling - Olandstrakten

Hoppklass 1
5 fel
http://www.youtube.com/watch?v=1BFL-2imoVc
Agilityklass 1
Disk (jag ser inte alls att han missar en port i salomet).
http://www.youtube.com/user/CharlotteFelix#p/a/u/2/tfXOh7OunvA
Tack Charlotte för filmningen! :-)
Nästa helg är det Västerås, då jäkla gäller det!