Ledig dag= hund dag!

Mycket hund vart det idag! :)

Började lägga ett blodspår till Axel kl 8.00. Gick ut och gick med vovvs, tog bilen till Lynäs, Bergvik och tränade lite vallning med Viking. Om man inte har en egen vallhund, så får man låna pappas;) Det är tänkt att ja ska få träna honom i vallning, vilket är skit roligt.

Therese och jag åkte vidare till stan. Käkade på Kina och sen bar det hem till mig. Fösning av får, måla i torpet, fika och sen agility:) Roligt att hundarna utvecklas, duktiga Chicen!
 
När Therese och Neva hade åkt hem, hann jag lägga ett spår till Frida. Snabbt in och käka innan det va dags att gå spår med hundarna.

Frida var jätte duktig:) första gången o klarade hela spåret. Det här kommer nog gå jätte bra!

Axels spår låg rätt så länge (11 timmar) lite svårt var det. Det vräkte ner i omgångar. Ja litade inte riktigt på honom på ett ställe, vilket ja skulle ha gjort över en stig. Så där var det bara att ta om. Det började mörkna och vädret va inte det bästa. Kim fick skjuta ett skott strax innan klöven. Satte ner Axel. Vi fick skjuta ett till eftersom han tittade lite på bössan. Hmm kanske föll det ner fåglar.. det gick bättre andra gången när bössan var riktad mot spårets håll. Behövs nog göras en gång till med skott i spåre :)

Nu är jag helt slut och imorrn blir det jobb igen! Natti!
 

 
 


Måla måla måla!!

Slutade 16 idag och for till Claras jobb o lämnade lite saker, sen vidare :) hemlis hemlis;) hem o äta o måla.

Nu är det målarväder så man måste ku passa på. Trappräcken, dörr, runt fönster m.m

Måste ju tala om att taket äntligen är klart! Nu ska hängrännorna upp, sen börjas det inne igen:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2493807/images/2012/pic_503e4e8ee087c358b000090a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2493807/images/2012/pic_503e4e8ee087c358b000090a.jpg" class="image">


Hösten är här

Vaknar och tittar ut. Frost? På mobilen står det -1 i Arbrå. Ja det är väl bara att leta upp varma kläder och gå ut!


Agilitytävlingar i Hofors

Jag o mamma åkte ner till Storvik i lördags morse kl 5.00. Jag var rätt seg och ofokuserad hela dan. Tyvärr inga nollade lopp för mig. Mamma nollade med Race och kom 7:a :)
 
Jag fick till ett snyggt lopp med Axel, men tyvärr glömde ja bort banan o missade två hinder. Snyggt i övrigt :)
Söndagen gick bättre :) 5 fel och tredje bästa tid med Floyd i Hopp 3. Vi fick en rivning :( Det va så nära! Film kommer sen. Agilityklassen så var ja dum och flyttade mig för tidigt (tog hindret från fel håll), i övrigt gick det bra.
Axels lopp i Ag 2 gick jäkligt bra, fram tills näst sista hindret (gungan). Tyvärr är den filmen på mammas kamera. Han tar inte kontaktfältet. Tävlingsmänniska är man ju, så jag var skitsur rätt så länge. Vi jagar sista pinnen och har varit så nära flera gånger!
 
Viking fick till bra lopp. Tyävrr nått hinderfel (springer förbi). Nöjd med honom i övrigt. Han lyssnar och är med, tar kontaktfltshindrena. Särskilt gungan som vi verkligen har tränat på. Inga fler flygningar :)
 
Till helgen åker alla utom jag till Östersund. Hoppas på lite pinnar den här helgen :)
 
 
 
 
 
 
 
Tredje gången mamma tävlar :)
 

Löpning

Nu börjar träningen igen!  Måste säga att jag har varit lite lat eller inte haft tid. Jobb, hundträning, fix i torpet o iväg på semester. Så nu eftermiddags sprang jag 7 km, Loka o Axel fick följa med :)  Kändes riktigt skönt!
 
Hoppas nu att Bella och jag kan starta igång på gymmet också :) Det har vi ju sagt ;)
 
 
Det finns också spännade saker som kanske händer :) HOPPAS HOPPAS!
 
 
Imorrn åker vi kvart i fem från Froms och hämtar upp Terese och Neva i Kilafors. Agility i Hofors :)
 

Tidig morgon!

Kvart i fem gick ja upp för att hjälpa pappa med att lasta av ett helt släp med takpannor. Kl 6.00 skulle han vara o fixa med massa stockar som skulle bli brädor till framtida bygge :)
 
Eftersom jag började ett så hann jag med att måla hela murstocken vit. Bakom kakelugn och i (rökrummet). Riktigt fint vart det. Typ kramp i armen.. Sen kte jag och tränade agility på klubben med Terese. Körde igenom Floyd, Axel och Viking. Vi gjorde en klass 1 bana och tränade mycket på kontaktfält. Viking och Chic behövde träna lite extra.
 
Nu funkar min telefon igen som den ska. Lite msått irreterad eftersom ja bytte till Telia 2:a augusti.
Imorrn blir det lite jobb och sen iväg och byta lite saker.
 
Ledig helg och tävlingar i Hofors :)
 
Nu är jag dödstrött, natti natti!
 
 
 

Min malle

Roliga och stormiga år med min Indra :) 
 
Tyvärr vart hon aldrig frisk från infektionen. Hon hade synliga tecken på ena lungan (cancer), jag valde att inte göra en operation. Hon fick somna in den 14:e augusti.
 
 Hon har det bättre nu <3
  

Saknar dig!

För en vecka sedan fick min Indra somna in! <3
Tårarna slutar aldrig när jag tänker på dig. Jag vet att du har det bättre nu.
 
2003-03-05 - 2012-08-14
 
 

Hundar hundar

Nu i veckan kom Åsa, Peter och Emil. Peter hjälpte till med taket, nu är det lite kvar bara :) Tack för hjälpen!
 
Jag, Emil och Åsa tog en sväng på 30 min och letade lite svamp. Hittade nästan en hel korg :)  
Det vart lite spårning Sjörgrå. Roligt att hundarna skötte sig bra:)  Tror faktiskt att jag ska anmäla lilla Race. Kim fick testa på och gå med han. Lilla Frida var hemma och halt.
Bra och prova på om han ska gå ngn gång med henne :)
 
(Dåliga bilder.. måste lära mig att ta med kameran)
 
Igår morse kl 05.45 stog jag vid Therese uppfart i Kilafors och var där 20 timmar senare kl 2 på natten. Vi tog en liten sväng (eller ganska lång sväng) till Norge för att hämta hem Meg. Hon blev parad med en snygg Norgehane Birk.  Hihih man är ju lite knäpp ibland. Roligt hade vi på resan :) massa snack om allt! Tur att man är van att åka långt :)
 
Axel hämtar posten                                                Floyd o hans bästa gris