ny header

Moa har hjälpt mig att fixa headern! Den vart ju riktigt fin ju :-)

Ska fixa lite med hundarnas sidor med nya bilder och uppdateringar.

Igår inhandlade jag ett par nya skor och sport bh. Yes! Laddad för träning, men måste bli frisk först.
Imorrn hämtar jag mina nya längskidor på intersport. Ska bli så härligt att komma ut i spåren och köra på!

Nu ska ja hopppa in i duschen sen är det dags för jobb.

energi!

Hejsan svejsan gott folk! :)

Nu den senaste tiden så har ja inte hunnit skriva så mycket. Va ner till Sthlm förra helgen. Firade farfar 80, träffa släkten, till Lillsved (skolan) och hälsade på Elin och bodde hos syrran. Intensiv helg och jobbavecka och nu helg med mer jobb. Bytte helg med Natahlie så tog hennes helg nu och nästa är min. Känns som man aldrig är ledig.

Jag har satt igång träningen igen på allvar hoppas jag! Nu har det börjat åka skdor och har varit ute och sprungit några ggr. Härligt när det är snö ute och att det bara är fortsätta att springa trots minus och så. :-)

Idag skulle ja upp kvart över 6 för att åka till Acktjärbo, men kände att min hals inte va hundra. Nu känner jag mig rätt trött och hängig, hoppas ja piggnar på tills immorn. Jag vill ju åka skiiidor!!

Idag beställde jag dessa byxor. Nu ska det allt fixas med det nya! :-) Hihiih! 
Tänkte att jag även skulle köpa träningskort på sporthallen :-)


 Någon som känner till hunden?


Har sprungit omkring runt om vid Koldemo/Tjärnberg - Arbrå idag. Finns hos oss nu och saknar sin matte/husse.
Ring på 070-6910343


Vårat lag på kistamässan :-)


MysmorgonJa man började morgonen med att ploga vägen. Sen kom solen, helt underbart :-) Jag och mammsen gick en timmes promenad runt Tjärnnberg och hundarna fick busa i snön. Märker verkligen att dom gillar snön!Ville vara ute hela dagen. Fast jobbet kallade så det va bara att fara dit till tolv. Imorrn blir det halvdag på jobbet så man kanske hinner va ute lite innan det blir mörkt :-)


suck

Va tog vintern vägen? 0:an ute och snön försvinner :-( Hopppas det blir nån minusgrdad och det håller i sig till på torsdag. Då är ja ledig och det blir en tur i spåret förhopningsvis.

Idag anmälde ja mig till ett läger för SSRK ungdom, det är sista året för mig som ungdom. Tråkigt, men nu är man verkligen vuxen hahaha. Det blir en retriever/spaniel läger i skåneland. Hoppas man kommer med!

Nu såhär på morgonkvisten har det blivit lite plugg. Ska försöka bege mig ut på en runda med hundarna innan jobbet. Det är riktigt halt ute så jag tror att jag måste inhandla ett par broddar.

Hej så länge!


Fredag och helg

I veckan har man varit ledig ganska mycket. Skönt när det är snö, minus och härligt väder.  Har varit ute mycket. Timmes promenader på morgonen,  tränat hundar, åkt skidor, skoter och 4-hjuling. Nu har pappat visa mig hur jag ska ploga när han far iväg. Det vart hela vägen fram till spegeln och in till grannen.
Lyckades rikigt bra! Hi hi, känner mig verkligen som ja bor på landet. Å det är härligt! Lite annat när man bor i lägenhet och det längtar jag inte tillbaka till.

Nu är det fredag och det blir härlig middag och program på tvn. Något med The Voice som ska vara bra.. enligt Alex :-) Imorgon blir det hundträning, fix hos Emma och sen iväg till Söderhamn.

Idag vart det mycket jaktsnack när Kim kom förbi på en fika. Ååå längtar tills ja kan köpa min första bössa. I februari ska jag förmodligen ner till Motala. Då vill jag ha en egen bössa :-) Får låna pappas hagel, men den är lite förstor för mig.

Har länge varit hundförare på jakter, men aldrig ägt en egen bössa och jagat på det viset. Nu är jag mer intresserad och har fler möjligheter :-)Hittade en bild på mig och Zenita från 2005, det va tider då :-) Saknar henne och alla våra upptåg!


Vilken dag!

Hahha skrattar åt gårdagens händelserika eftermiddag/kväll!

Allt händer i Acktjärbo


Så här lyder Alex inlägg på FB:

Kära storasyster skulle ta med mig på en skidtur i de 4 km långa hundspåret, men efter cirka en timme förstår vi båda att vi nog är på fel spår..... Spåret vi åker på tar plötsligt slut, vi är mitt ute i ingenstans och vet inte åt vilket håll vi ska åka. Under den trevliga åkturen får jag lyssna på Vicky hundraelva gånger om att hon tror att hon känner igen sig, men egentligen har hon ingen aning... utan säger det bara för att göra mig lugn. Just då är jag så arg och skyller på att allt är hennes fel, men kan samtidigt inte hålla mig för att garva åt situtationen. Vicky säger att vi måste åka på så vi inte förfryser oss, men vad hjälper det? Det hade jag ju redan gjort en haltimme tidigare, gaaahhh! Men vi hittade hem och är oskadda :) Nu ska jag ställa mig i duschen och TINA! — med Viktoria Widlund.


Vi började åka strax innan fyra. Tur att vi hade pannlampa.
Fick lite smått panik när spåret tog slut och vi var tvugna att åka in på en skoterled. Vi var ute på en myr och åkte fel 1 km, vända och kom tillbaka till en skylt. Sen hittade jag tillbaka till hundspåret :-)

Lite smått läskigt när det är mörkt och allt ser likadant ut, plus att det finns varg i området. Nä nästa gång ska ja åka upp dit på förmiddagen så man hittar :-)

När vi kom hem värmde vi på en kyckling gryta och kokade ris. Riktigt gott! Jag gjorde kaffe och spetsade med lite Galiano och massa grädde. Mmm! Det behövdes verkligen :-)
Vi avslutade kvällen och åkte ner till Emma och snacka fram till halv tolv på natten. Sen va det bara att hopp i bingen.

Nu är jag typ "ledig" fram till söndag. Om det behövs personal på jobbet så tackar man ju inte nej.

Imorse vart det en timmes runda och hundträning på tomten.Imorgon tänkte jag träna ett längre pass med dirigering och lydnadsträning med Axel och Indra. Det blir en repa i hundspåret oxå! Nu jäklar ska det åkas skidor. Har längtat sjukt mycket efter snön :-)

Två långa dagar!

I torsdags och fredags var vi på Husdjursmässan (Kista) och tävlade med laget. Catch us by Alteco :-)
Helt slut var jag när jag kom hem vid halv tio på kvällen igår. Det va bara att gå och lägga sig.
Är nöjd över vår insats med laget. En SM- pinne och första placering på torsdagen som bäst.
Vi fick två femmor igår och kom på 7:e och 8:e plats. Så nära SM- pinne! Vi hade riktigt bra tider, men en miss med en vägran och rivning :-( Sista pinnen gick till placering 6. Tur det kommer lite mer lagtävlingar innan SM.

Axel och jag har inte tävlat och inte alls tränat speciellt mycket sen Bollnästävlingen i höstas. Hans ben och tass verkar hålla och hans fart har blivit bättre. Riktigt roligt!
Fyra nollade lopp av sex starter. Han var särskilt duktig eftersom det var hans första inomhustävlingen. Kistas matta (som hundarna springer på) brukar vara hal. Eftersom det var en bana bara så gick det väldigt segt mellan klasserna, trots att inropare m.m. jagade på dom tävlande. Så två långa dagar vart det.  Nu är det bara att anmäla sig till fler tävlingar. Satsningen nu i agility är att han ska blir en ren klass tre hund! Skulle va rysligt roligt om han fick nått cert oxå :-) 

Nu är det massor av saker som står på schemat i januari.
¤ Agilitykurs för Annika
¤ Farfar fyller år (ner till Kungsängen och fira)
¤ Till skolan (Lillsved)
¤ Mycket mer :-)


Mot Sthlm

Bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning :-) Han sa t.om att vi hade skött om den väl!
Så vi for efter mitt jobb till Sthlm.

Innan julafton så var jag på agilitykurs för Bollnäs hundungdom. Annika var instruktör och vi fick köra ett högt tempo. -12 ute och i ett ouppvärmt ridhus skulle vi springa vårt snabbaste  en bana på över 20 hinder. Höll på att dö. Mina lungor orkade inte efter att kört om och om igen. Riktigt kul va det! I vår/sommar ska vi testa på den utomhus, mycket spännande :-)
Nog om det! Axel har ju fått vila upp sig och nu är vi redo för att tävla lag imorrn och på fredag.
YES!!! Catch us by Alteco! :-) Heja Annika - Takida, Alex - Floyd, Helena - Lee och Vicky - Axel
Mer uppdateringar kommer!
Just nu har jag och Alex packat in oss hos Becka. Hon slutar 22. Så nu blir det te och macka :-)