jobbet kallar

Idag är de jobb igen. Det har varit skönt och va ledig, men ändå roligt o komma tillbaka.
I helgen har de varit jobb med torpet. I lördags eftermiddag for jag till Clara. Det vart middag med tjejerna och sen åkte vi ner en vända till stan. Trevligt umgänge och bra avslut på semestern :) Igår var vi inte alls i torpet, kändes skönt o ha ledigt en dag. Pappa drog med mig ut i skogen för att plocka blåbär. Det vart en del :)
 
 

sista helgen på semestern

Vi skulle egentligen har varit och tävlat i Gagnef. Tyvärr så finns det inte tid till det :( torpet går i första hand nu. Bra är ju det, jag vill ju flytta in så fort som möjligt.
 
Idag blir det fortsatt arbete på taket. Nu ska andra sidan av husets tak fixas. Bort med alla pannor och spån som finns där. Bara skitgöra, men det ska ju göras det också!
 
Nu är det dags för hundprommis.

..

 
 
 
 
 

det tar sin tid

Idag började ja måla bräder, fixade med plast runt fönster och skrapade med stålborste. Pappa fixade med allt möjligt. Fick hjälpa till så gott ja kunde med att spika på taket. Papp ska upp nu ikväll innan regnet kommer. Lite för varmt på dagen, så det blir att göra klart ikväll. Vilken tid allt tar, men det blir nog bra tillslut :)
 
Bästa vädret på länge tror jag, härligt o va ute hela dagen :)
Nu gör jag i ordning lite grillrester, träna lite hund och ta en sväng med hundarna!
 
 

Torpet bilder!

Tur att man har semester, annars hade vi inte hunnit med allt. Det är fortfarande mycket kvar, men vi är en bit påväg :) Jag fortsätter med målandet och pappa håller på med taket. Linus är snäll och är här och hjälper till :) tur för det behövs verkligen!
 
I två dagar har pappa byggt bla. en ställning till att stå på när taket ska bytas. Allt tar sin lilla tid ;) Idag vart det en ränna som takpannorna ska skickas ner i. Det blir att spara de som är okej, de andra kastas. Spånet som ligger på taket ska också bort. Nytt nytt nytt ska dit! :) Min fina kakelugn håller på att sättas om. Tydligen är det en väldigt speciell kakelugn för att den är så liten. Söt är den iaf ;)
 
Bilderna visar lite mer .)
 
 
På övervåningen så finns dessa fina dörrar. Senare till höst blir det att fixa de två rum som finns där och byta mattan i "hallen" mot trappan.
 
Här kommer även lite blandade biler från allt möjligt!
 
Vi passade Axels halvbrorsa Baloo. Tokisarna springer i skogen :)
 

Det händer grejer

Semester och man orkar helt enkelt inte skriva. Det är sista veckan :) hoppas på bra väder.
 
Det har ju regnat en hel del, så man har inte kunnat åkt iväg så mycket :( en sväng var vi iväg och letade svamp i Vallsta skogarna och avslutade med lunch buffé på Orbaden. Mycket gott!
 
Sanna kom upp och hälsade på :) Trots att jag var dålig åkte vi första dagen till Majas café, en lantbod i Växbo, VäsxboLin och avslutade den dagen med Växbo bageri. Dag nr två åkte vi iväg till Lill-Babs Caffär. Självklart skulle vi käka den goda räksmörgåsen, men istället fick jag ta en kopp te ;) vi åkte vidare runt till Torön och kikade. Duggregn så det va inte så mysigt väder att va ute i. Vi satt mestadels i bilen.
Naturen är ju så fin runtom när man åker på vägarna så d gör ju inget :)
Sista dagen åkte vi till Galven och satt på stranden och myste. Vi åkte vidare till Runemo bygdegård på loppis. Vi hittade lite fynd. Sanna fick käka sin första kolbulle hiih ;)
 
I onsdags åkte vi till Karlstad, Skutberget på två - dagars agilitytävling. Onsdagen var den första dagen jag åt ordentlig middag. Snacka om konstig bacill man hade som hängde i i flera dagar :(  Uscha!  Trots att man inte hade ätit på länge och inte direkt ngn energi så gick det riktigt bra första dagen. Först ut var Axel som nollade, men tyvärr inte räckte till sista pinnplats. Han kom 9:a och den som kom 8:a fick sista pinnen. Jäkligt surt! Tävlade Floyd som fick en 6:e placering i hopp och SM pinne. :) I agilityklassen kom han 3:a och där också en SM pinne :) Axel fick en nolla i hoppklassen han också, men inte så bra tid.
4 raka nollor! Riktigt nöjd med dagen!
 
Dag nr 2 fick Axel fem fel på nedfarten, vi körde på och loppet gick super. Flojjan fick en vägran på en dum tunnel, men kändes i övrigt riktigt bra. Det var en svår bana, med Axel vart en disk. Sista loppet med Floyd vart inställt. Det ösregnade redan på banvandringen och åskan kom också. Det slutade aldirg regna trots att vi väntade en kvart. Ska försöka lägga in filmerna nu i veckan:)
 
Många nyfikna på Torpet ;) Ja det händer grejer!'
 
Idag har jag målat en hel sida. Fy tusan va ont i handleden man får. Duktiga pappa håller på som 17:on. Snart är ställningen byggd för att vi kan fixa taket. Imorrn kommer Linus upp och hjälper till. Röris kommer till veckan och fixar. Till veckan kanske jag och mamma tittar på golv och matta till badrummet.
 
Nu blir det att vila och åka upp till klubben och träna hund ett tag. Vidare till Röste och gå ut och gå!
 
Skillnad va? (fönstret högst upp ska också bytas)
 
 
 

Indra pindra

Igår var jag till veterinären med lilla Indra. Hon har hostat ett tag nu och jag har trott d vart ngn sorts förkylning. Ibland har d varit bra, men nu kändes d som att man var tvungen att kolla upp det. Röntgen på sidan och rygg (lungor). Sövning och titt i hals. Vet. tog prov i hals (bakterie?) och blodprov. Det kunde vara cancer, men han visste inte. Det var som ett grått parti på lungan. Blodprovet ska visa mer idag. Bakteriprovet i slutet av veckan.
Orolig blir man, men ja hoppas d bara är en bakterie. Hon går på antibiotika nu i 14 dagar.
 
Nu har vi iaf Axels halvbror här i drygt en vecka. Flocken består nu av 7 hundar haha!!
 
Idag är det min sista dag på jobbet, sen är det semester!

...

ForsönNu är det full rulle i Torpet! Ja mer än vanligt iaf ;) Pappa har semester, så han tillbringar ganska mycekt tid där.

Det är tak, lister, fönster, kök m.m som vi håller på med. Det kommer bli så fint!
Det tråkiga är utsidan runt om huset, gubben som bodde där innan samlade på en massa skrot o annat. Så rätt mycket har vi redan åkt med till tippen. Det kommer bli fint där också så småningom.


Igår var ja på prommis med Bella runt Forsön. Riktigt mysigt ställe! Har bara varit där på vintertid och åkt skidor.
Det blir nog fler rundor där :)
Imorrn är min lediga dag. Jag och Alex ska iväg till Gävle med hundarna. Agility tävling! :)
Sen är det jobbar helg och nedräkning till semestern! Wihuu!

Bild uppdt

 

 

 

                                                       Midsommarhelgen på FROMS!
                                         Jobb, lekar, grillat, roligheter, utflykter, promenader och MYGG!