Jag vill tävla

Nu känns det som att alla har startat sin säsong i agility och ja är riktigt sugen. Det finns inte så många tävlingar som ligger i närheten för oss som har klass 1 hundar. Men jag längtar!
Helgen:
Alex ligger och solar på härliga stränder i Thailand, så papppa var uppe i Hudik och tävlade med Floyd. Det gick över förväntan! Han nollade två lopp och kom på 2:a plats och 10:e plats i ett annat lopp. :-) Det är riktigt roligt, han har bara tävlat med Indra och Loka fyra gånger och aldrig med Floyd.  Så nu är han riktigt stolt över sig själv och lite mallig.
Hhiihi :-) Han skadade sitt knä på söndagen, så Jocke fick tävla med Flojjan och nollade ett lopp och kom 1:a. :-)
I söndags var ansvarig för ridhusträningen. Det vart tre lätta agilityövningar. Axel börjar blir riktigt duktig på balansen och springer på med full fart och vet vad han ska göra. Det känns som att vi ska kunna ha ett bra kontaktfältsbeteende när vi kommer ut på banan i vår.
Ett foto från helgen
/Vicky

Inför helg

Så skönt med torsdag! Det innebär en dag till på arbetsveckan :-) Den här veckan har varit jätte jobbig. Började måndagen rätt hyffsad. Åkte direkt från Arbrå till Väsby för att jobba. Tisdag och stängningsdags. Jag hade huvudverk hela dagen och ville bara döö! Jag fick verkligen ett migränanfall och inget hjälpte. Det svartna för ögonen och jag blev jätte yr. Gick och la mig sju och vaknade halv sju. Hela onsdagen var ja hur konstig som helst, men huvudverkan fanns kvar. Dock var den bättre än dagen innan. Idag kändes det bättre, men jag var ganska trött.

Imorgon blir det ett lydnadspass om det inte är allt för kallt ute. På söndag är det ridhusträning :-)
Trevlig helg!
/Vicky

Tävlingar och jaktprov

 • Väsby Vår Cup  - http://vasbybrukshundklubb.se/
 • 2011-05-01 Agility, klass 1 - Olandstrakten (Alunda)   Axel
 • 2011-05-07 Agility, klass 1 - Västerås dubbel agility    Axel
 • 2011-05-08 Agility, klass 1 - Västerås dubbel hopp     Axel
 • 2011-05-21 Agility, klass2  - Nynäshamn                   Indra
 • 2011- 05-21 Agility, klass 1 - Nynäshamn                  Axel

 • 27 maj  Inoff Agility  -    Väsby BK                     Axel
 • 28 maj Agility, klass 1 -  Väsby bk                      Axel
 • 7 juli - 10 juli             -  Skutskär                      Axel och Indra
 • 12 juli - 17 juli           -   Fagersta                     Axel, Indra och Floyd


Ska anmäla mig till:


Sala: 27-28 augusti
Hofors: 10-11 september
Järvsö: 17-18 september
Enköping: 24-25 september
Vallentuna 9 oktober


Kurser

 • Jag kommer att hålla en Agility Grundkurs på Väsby BK som startar i april.

Februari

Solens uppgång en lördagsmorgon i Ferbruari

Solens uppgång en lördagsmorgon i Ferbruari
Cefeus Golden Race of Gimli

Agility i snö

Varför inte träna lite agility på parkeringen?
Viking
Race
Viking
Axel

Kyla

Igår hade vi tänkt att träna i ridhuset, med det var för kallt. - 30 hade vi när vi vaknade och det blev bara några grader varmare. Brrr!!!! Istället åkte jag och mamma ner på byn och gick med småttingarna. Lite miljöombyte i den kalla kylan. Det var verkligen kallt ute, mina kinder blev helt röda och jag frös om fötterna. Axel tyckte inte heller att det var så kul. Vi bokade om ridhusträningen till idag, så vi får se om det blir bättre grader lite senare på eftermiddagen. Jag och mamma hade även tänkt att ta en längdskidtur igår, men den vart även inställd. Hoppas vi hinner med det idag. Nu är det -15 och dags att gå ut en sväng. Loka gillar inte när det är så kallt ute så det blir en kort runda och lek på tomten.

Nu finns även min Agility grundkurs ute på Väsby BKs hemsida. www.vasbybrukshundklubb.se


Torsdag o snart helg

Idag var jag och Inger iväg med ett gäng barn från fritids. Bowling stog på schemat och vi hade det riktigt skoj. Det är alltid lilka kul att åka iväg.
Imorgon åker jag upp till Bollnäs igen. Det blir en hundhelg med massa mys hos mor och far.

Alla mina tankar går till dig Lottie och din familj.

/Vicky

Mini semester

Jag tog ledigt från jobbet i fredags för att åka upp till mamma och pappa. Jag, Becka, moster Malle och kusin Moa tog bilen upp i snökaoset.  Resan var lång o jobbig, men vi kom upp tillslut. Vi började fredagen med skottning. Vi var totalt insnöade. Vi som skulle besikta bilen och åka iväg på ridhusträning. En granne lite längre bort fick komma o ploga bort all snö på vägen med sin traktor. Det hade drivit metersnö så att vi såg knappt vägen framför oss. Efter några timmars slit så var det promenad med hundarna. Vi åkte senare iväg på rishusträning i Härtsjö ridhus. Jag, pappa och Moa byggde en ag klass 3 bana. Pappa körde med Floyd. Tekniken och vissa kommando behöver han öva på. :-) Annars såg det rätt bra ut. Det inte lätt att hänga med i Floyds fart. Det är tur att han är så himla duktig. Det är han som lär pappa och inte tvärt om. Hhiih :-) Viking fick testa på några hinder på banan. Han går verkligen framåt. Suget och farten är det inget fel på. :-) Moa fick köra med Indra. Det har varit lite fusk på nedfarterna så vi la mycket fokus på det. Jag tyckte annars att det gick super. Axel har blivit mer och mer säkrare. Vilken fart han får upp på balansen. Han känns även mer stabilare på något sätt när vi tränar en hel bana. Slalomet kan han bra, men jag vill att han ska vara ännu snabbare. Jag vill också kunna springa fortare brevid honom och nästan förbi. Nu tycker han att det är lite jobbigt om jag springer på.
På lördagen var det vilodag för hundarna. Jag och mamma åkte ut en runda på längdskidorna och självklart fick Axel följa med. Han var rätt slut när vi kom hem. Det vart soffan och sängen på kvällen.
På söndagen var det dags för ridhusträning igen. Nu byggde vi en klass 3 hoppbana. Alla vuxna hundar körde igenom delar på banan och slutligen hela. Det var en medelsvår bana med mycket hinder. Många olika sorts byten som man kunde välja mellan. Vi fick riktigt tänka till vad som skulle va det säkraste och snabbaste sättet. det kändes som vi var riktigt nöjda över dagen. :-) Efter lunchen åkte alla förutom malle och hundarna ut på en runda med längdskidorna.
Sen var det bara att packa väskan och åka hem igen. Helgen gick så snabbt o nu är det jobbvecka igen.
/Vicky
Foto: Moa Temrin
Foto: Moa Temrin

Sjukling

Jag har varit hemma i två dagar för magont. Något virus som tydligen går på jobbet. Vissa får magsjukan och ligger hemma i flera dagar och spyr. Inte roligt precis! Tur att det inte har hänt mig än..... Jag har proppat i mig flera vitpepparkorn. Tydligen ska det hjälpa mot magsjuka. Varje gång jag hör ett barn som har haft magsjuka så tar jag mina vitpepparkorn. Ännu har jag inte fått magsjukan så det är väl bara att jag fortsätter med mina korn. :-)
Jag fick min lilla present idag som jag själv har köpt, en liten försenad julklapp kan man säga. En Nikon d90 kom samt ett paket från Cyberphoto med ett objektiv och ett minne i. Kul att dom skickar med en chokladboll också i paketet. :-) Extra glad!
Till helgen blir det att ta massa kort.
I dessa gråa tider längtar man verkligen till sommaren.
Kortet är taget av Moa Temrin.
Vicky
Floyd och Axel i full fart!

Ny blogg

Hej! Välkommen till min nya blogg. Under helgen har Moa hjälpt mig att fixa och designa den här sidan. Blev den inte snygg? Nu ska ja baske mig uppdatera oftare.

Mycket har hänt på sistonde i januari. Jag har börjat träna i ridhuset, vi har haft inomhusträning hos Ulrika där vi har tränat på olika apporteringsövningar. Indra har kommit ner från mina föräldrar och kommer bo hos Becka på veckorna. Jag har börjat springa och om nu snön håller i sig fortfarande så åker ja skidor med hundarna.
En annan rolig grej är att jag har beställt en kamera. Äntligen!! :-) Får hem den nu i veckan.
/Vicky

AXEL

 
____________________________________________________________________________________________________
Nanm: Wingpennans Axel
Ras: Labrador retriever (jakttyp)
Född: 2008-07-15
Reg nr: S52822/2008
Vikt: Ca 22 kg
Höfter: A - A
Artros: UA
 
Uppfödare: Ulrika Järdin Aronsson - www.wingpennans.se

Meriter:

Jakt: 2:pris NKL

Viltspår: GK Anlagsklass

Agility:
 

Hoppklass 1

Hoppklass 2

Hoppklass 3

 

 tävlar i klassen

Agilityklass 1

Agilityklass 2

Agilityklass 3

   

 1 certLaget: Catch us by Alteco


Film finner du längst ner :)
 

 

Träning i Bershamra
 

Tränig i Motala

Provet (2010) gick bra fram till söket. Axel ville av någon anledning inte ta kaninen och resten gick väl åt pipsvängen. Är jätte nöjd över honom, men vi stärvar att ta ett första pris i år.INDRA

Indra är en väldigt speciell hund som jag har lärt mig jätte mycket av. Vi tävlar främst agility men även lydnad. I lydnaden har vi bara ett 1:a pris kvar LKL II, så vi kan få vårat LP II.

Uppd 8/3 -2012

Indra tränas hemma i lydnad främst, men vi har lagt ner tävlandet i agility. Ibland kommer hon kanske få starta för skojs skull. I vinter har det varit mycket drag, vilket hon tycker är roligt. Hon är förste hund som följer med på springturerna. I höstas gick vi viltspår och det ska vi nog fortsätta med.

Hon har även fått tväla med min kusin. Visas en film längst ner på Indras sista pinne och uppfl till 3:an :)
____________________________________________________________________________________________________
Namn: Belgross Indra
Ras: Belgisk Vallhund/Malinois
Född: 2003-03-05
Reg nr: S29302/2003
Vikt: Ca 21 kg
Höfter: A+A
Artros: UA
Ögon: UA

Uppfödare: Marina Gross, www.belgross.nu
Meriter:
Utställning: CK, BIR, CACIB
Agility:

Hoppklass 1

Hoppklass 2

Hoppklass 3

 

Agilityklass 1

Agilityklass 2

Agilityklass 3

 


Lydnad:

Klass I

Klass II

Klass III

 1:a pris * 3

 1:a pris * 2

 

LP

Övrigt: Valpkull, Belgross p-kull


https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2493807/images/2011/dsc_3653_130296695.jpg